(untitled) (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2025)
Ovaj rad bavi se analizom toplinskih učinaka kod spregnutih nosača korištenjem analitičkog rješenja za dvoslojnu gredu za tri vrste modela: potpuno spregnutih (bez klizanja između slojeva), djelomično spregnutih (ograničeno klizanje) i nespregnutih nosača (slobodno klizanje). Kao primjer kompozitnog nosača odabrano je lamelirano staklo. Mogućnosti i točnost analitičkog rješenja potvrđeni su usporedbom s eksperimentalnim rezultatima iz literature uzimajući pritom u obzir da povećanje temperature uzrokuje postupno popuštanje međusloja u lameliranom staklu.