(untitled) (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2022)
Članak opisuje postupak odabira konstrukcije za sanaciju klizišta Štefanići u Istri primjenom parametarskih analiza pilotske konstrukcije. Varirani parametri su promjer i osni razmak pilota, čime je u konačnici analizirano šest varijanti rješenja pilotske konstrukcije. Analize stabilnosti te analize stanja naprezanja i deformacija izrađene su programskim paketom Rocscience. Na temelju rezultata provedenih analiza odabrana je optimalna pilotska konstrukcija za koju je izrađen projekt sanacije klizišta. Radom se analizira utjecaj variranja parametara pilota na ponašanje pilotske konstrukcije na primjeru sanacije klizišta Štefanići.