(untitled) (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2022)
Morleyjeva kosa ploča i Razzaqueova kosa ploča su dva standardna testna problema koja se koriste za evaluaciju performansi konačnih elemenata ploča. Referentna rješenja za ove probleme su dana samo za slučajeve tankih ploča, a i razni konačni elementi ploča ne konvergiraju točno ka tim rješenjima. U ovome radu predlažu se točna numerička rješenja za ove probleme kosih ploča, koja su bazirana na analizi konačnih elemenata na vrlo gustim mrežama za slučajeve tankih do debelih ploča.