(untitled) (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2022)
U ovome radu provedena je hidrološko-hidraulička analiza održivog sustava odvodnje oborinskih voda na području grada Šibenika, odnosno komercijalne zone Dalmare. Cilj rada je procijeniti koliko plavo-zelena infrastruktura pozitivno utječe na sustav odvodnje oborinskih voda te na zaštitu okoliša. Rezultati provedenih analiza ukazuju na značajno smanjenje vršnog protoka i volumena otjecanja oborinske vode nakon izgradnje plavo-zelene infrastrukture, kao i na poboljšanje kakvoće oborinske vode.